Mensendieck / Cesar
praktijk
Merwesteyn

Mensendieck
praktijk
Merwesteyn

Wat is Oefentherapie Mensendieck

Als kind hebben we al leren zitten, staan, lopen en tillen. Bewegingen die zo vanzelfsprekend zijn geworden, dat we er niet of nauwelijks over nadenken.

Totdat er iets misgaat. Misschien heeft u verkeerd getild of heeft u bepaalde spieren verwaarloosd, of heeft u jarenlang alles op één spier gezet terwijl u er drie of vier had kunnen gebruiken?

Ook te veel spanning in het lichaam kan tot allerlei klachten leiden. Ontspannen is dan een goede oplossing, maar bijna niets is moeilijker dan goed ontspannen. Een gezonde manier van ademen is daarbij onmisbaar. Die helpt u niet alleen ontspannen, maar is ook belangrijk voor uw totale gezondheid.

Wat er ook gebeurd is, als u bereid bent zélf iets te doen aan uw pijnklachten, kan oefentherapie Mensendieck een goede behandelmethode voor u zijn. Een oefentherapeut Mensendieck leert u begrijpen waar uw klachten vandaan komen en kijkt samen met u naar uw lichaamshouding en manier van bewegen. Wat gebeurt er als u zit, staat, loopt of andere bewegingen maakt? Welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij zwaar te verduren?
U kijkt daarbij niet alleen naar de klachten, maar naar uw gehele lichaam. Spiegels kunnen u laten zien wat uw gewoontehoudingen zijn en wat u daaraan zou kunnen verbeteren. Natuurlijk is het niet gemakkelijk gewoontes van jaren te veranderen. Daarom zal de oefentherapeut altijd rekening houden met de omstandigheden thuis en op uw werk. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk of u een zittend of staand beroep heeft, zwaar lichamelijk werk doet, of kleine kinderen verzorgt. Tijdens de oefentherapie neemt u veel voorkomende situaties door en leert u hoe u daarin het beste kunt bewegen. Deze oefeningen kunt u thuis of op uw werk herhalen. Op deze wijze leer je hoe je adequaat op je klachten kunt reageren zodat ze verminderen of verdwijnen en niet meer terugkeren.

En zo bent u dus uiteindelijk zelf degene die uw klachten kan verhelpen of verminderen.

Mensendieck / Cesar
praktijk Merwesteyn

Hoofdlocatie:

Het Palet
Dudokplein 225A
3315 KH Dordrecht

Nevenlocaties:

Burgemeester de Raadtsingel 21
3311 JG Dordrecht

Singel 78
3311 SJ Dordrecht